Княжицький про підозру Чорновол: ДБР перетворилося на філію російської ФСБ

Княжицький про підозру Чорновол: ДБР перетворилося на філію російської ФСБ
Микола Княжицький зазначив, що ДБР пред’явило підозру Тетяні Чорновол через конфлікт із співробітником сторінки проросійського політика
Фото: eurosolidarity.org

Парламентар наголосив на неприпустимості спроб ДБР підмінювати поняття та переслідувати патріотів на догоду проросійським політикам

Вручення Державним бюро розслідувань підозри Тетяні Чорновол фактично є ще одним свідченням співпраці установи з проросійськими політиками. Про це написав народний депутат з фракції «Європейська солідарність» Микола Княжицькій на своїй сторінці в мережі Facebook, коментуючи вручення підозри Тетяні Чорновол через конфлікт із журналістом «Шарій.net».

«ДБР висунуло підозру Тетяні Чорновол через конфлікт зі співробітником сторінки проросійського політика. ДБР вважає його журналістом. Отже тепер усі співробітники штабів «ЄС», «Батьківщини», «Голосу», навіть ОПЗЖ і СН теж журналісти? А хто тоді журналісти? А може це співробітник партійного офісу проросійського політика заважав професійній діяльності журналістки Чорновол?» – наголосив політик.

Парламентар зазначив, що спроби ДБР підмінювати поняття та переслідувати патріотів на догоду проросійським політикам є неприпустимими. Він також нагадав, що раніше Тетяну Чорновол за принципову журналістську та громадянську позицію переслідував режим Януковича, а тепер – влада Зеленського. 

«ДБР перетворилася на філію ФСБ. Мало того, що травмували фізично Чорновол, ще й у «підозри» бавляться. Тетяна комусь подобається, а комусь ні, але не забуваймо, що це її хотіли вбити слуги Януковича, це її чоловік загинув на фронті. Гібридна війна і полягає у зміні понять в свідомості людей, коли російських політичних посіпак державний орган, який мав би їхню діяльність розслідувати, називає журналістами», – підкреслив Княжицький.

Зазначимо, слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Києві, повідомили народному депутату України VIII скликання Тетяні Чорновол про підозру в перешкоджанні законній професійній діяльності журналіста. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«Слідством встановлено, що 18 жовтня 2019 року колишній народний депутат перешкоджала роботі журналіста під час висвітлення ним подій, які відбувались у залі судового засідання. Підозрювана відібрала у працівника ЗМІ телефон та припинила здійснення відеозапису», - йдеться у повідомленні.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Офіс генерального прокурора.

Зазначимо, що 18 жовтня Чорновол була присутня під час засідання Апеляційного адміністративного суду Києва, який розглядав питання про запобіжний захід її однопартійцю, колишньому народному депутатові Сергію Пашинському.

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко повідомляв, що під час судового засідання телефон забрали в журналіста видання «Правовий контроль Україна» Дмитра Кучера.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: