Комітет Ради повернув Парубію подання ГПУ на депутатів Колєснікова та Вілкула

Комітет Ради повернув Парубію подання ГПУ на депутатів Колєснікова та Вілкула
Нардеп Олександр Вілкул

Вілкул та Колєсніков зверталися до Парубія з проханням надати матеріали ГПУ, але не отримали їх

Комітет Верховної Ради України з питань регламенту та організації роботи парламенту повернув спікеру Андрію Парубію подання Генпрокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності депутатів «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова.

Про це йдеться в рішенні комітету.

Як стверджують Вілкул та Колєсніков, вони зверталися до Парубія та першого заступника керівника Апарату — керуючого справами Петра Боднара — з проханням надати матеріали ГПУ, але не отримали їх.

Також зазначається, що роз’яснення Генпрокуратури у цих справах комітету надав заступник генпрокурора Юрій Столярчук, проте членам комітету ВР невідомий його статус у цих кримінальних провадженнях.

Крім того, ГПУ не відповіли на запитання комітету. Також йдеться, що «підстав для надання відомостей досудових розслідувань та копій матеріалів кримінальних проваджень особам, які не є у них стороною, немає».

Водночас у рішенні комітету наголошується, що частина перша 222 статті КПК надає комітету дозвіл на розголошення відомостей, що містяться у поданнях та доданих до них матеріалів.

У зв’язку з усім зазначеним, профільний комітет Ради вирішив повернути Парубію подання про притягнення до кримінальної відповідальності депутатів Вілкула та Колєснікова.

Нагадаємо, 25 травня генеральний прокурор Юрій Луценко вніс подання до Верховної Ради щодо притягнення до кримінальної відповідальної депутата від «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула. Також генпрокурор просить Раду притягнути до кримінальної відповідальності соратника Вілкула Дмитра Колєснікова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: