Концерн Siemens подав позов до Росії

Концерн Siemens подав позов до Росії

Справа пов'язана з використанням турбін Siemens для електростанцій на території анексованого Криму

Німецький концерн Siemens подав до Арбітражного суду Москви позов проти компанії «Технопромекспорт» (структура «Ростех») і петербурзького спільного підприємства «Сіменс технології газових турбін».

У картотеці справ не повідомляється, в зв'язку з чим поданий позов, але в прес-службі Siemens сказали, що вони вимагають «запобігти подальшим поставкам до Криму і повернення раніше поставленого устаткування в початкове місце призначення - Тамань».

Йдеться про турбіни, які були зроблені спільним підприємством в Петербурзі і потім куплені «Технопромекспортом», пише Медуза.

Раніше Siemens заявляла, що має намір через суд домогтися повернення своїх турбін, які за документами призначалися для теплоелектростанції Тамані, але до літа 2017 року виявилися в Криму. Москва заявляла, що в Криму знаходяться тільки турбіни російського виробництва з російських компонентів.

У 2016 році Україна і ЄС змінили умови контракту з німецькою компанією Siemens, заборонивши використання турбін для електростанцій на території анексованого Криму.

У березні 2017 року німецький концерн Siemens заявив, що поставив чотири газові турбіни російському «Технопромекспорту», за контрактом, який був укладений до введення відповідних санкцій.

5 липня цього року Reuters повідомив, посилаючись на свої джерела, що компанія Siemens в обхід санкцій поставила до Криму газові турбіни для будівництва електростанції.

6 липня компанія Siemens заперечила, що поставила до окупованого Криму свої газові турбіни для будівництва електростанції. 

7 липня Siemens створив спеціальну комісію, щоб розслідувати факт можливої поставки своїх турбін до Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: