Корупційний скандал в Міноборони: Павловському нема куди тікати?

Корупційний скандал в Міноборони: Павловському нема куди тікати?
Заступник міністра оборони Ігор Павловський

Полторак нагадав, що в Росії відкрито три карні справи проти Павловського

Затриманому за підозрою у корупції заступнику міністра оборони Ігорю Павловському нема куди тікати з України. В Росії проти нього відкрито три кримінальні справи. Таку позицію висловив міністр оборони Степан Полторак після того, як президент України Петро Порошенко відвідав гуртожитки Збройних сил у Києві.

«Думаю, всі питання, які пов’язані зі звинуваченнями, треба задавати НАБУ, яке порушило справу і веде слідчі дії. Генерал Павловський виконував свої обов’язки з першого дня агресії, виконував їх достатньо професійно, був керівником АТО «Маріуполь» під час активних бойових дій там. Але якщо він причетний до злочину, він має за це відповісти. Павловському тікати точно нема куди. Будучи керівником АТО «Маріуполь», він отримав три карні справи в РФ», - сказав Полторак.

Міністр оборони, спираючись на дані електронної декларації Павловського, висловив сумніви у тому, що підозрюваний має гроші, щоб тікати до Європи чи на острови, повідомляє «112 Україна».

11 жовтня  стало відомо про затримання заступника міністра міністра оборони через масштабні розкрадання державних коштів під закупівель пального на потреби Збройних сил України. Журналісти дізнались, що детективи НАБУ затримали  заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Ігоря Павловського.

Холодницький під час брифінгу стосовно розкрадання 150 мільйонів гривень у Міністерстві оборони повідомив, що антикорупційна прокуратура працює над тим, щоб повернути ці гроші державі.

Пізніше керівник САП Назар Холодницький повідомив про ще дві підозри.

12 жовтня НАБУ повідомило про підозру ще 2 чиновникам Міноборони у розтраті державних коштів при закупівлі палива.

Сторона обвинувачення хоче для заступника міністра арешт або 75 мільйонів гривень застави,  для директора Департаменту держзакупівель – арешт або 8 мільйонів гривень застави.

Також відомо, що компанія партнера нардепа Грановського фігурує у справі про розтрату в Міноборони. Мова йде про минулорічний тендер, на якому перемогу здобула компанія «Трейд Коммодіті» пов’язана із бізнесменом Андрієм Адамовським. У компанії «Трейд Коммодіті» заявили, що готові допомагати слідству НАБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: