Порошенко обіцяє «відрубати руки» крадіям в армії

Порошенко обіцяє «відрубати руки» крадіям в армії

Президент України оглянув гуртожитки Збройних сил у Києві та поспілкувався з військовими

Президент України Петро Порошенко заявив, що не дозволить нікому красти в армії - інакше «руки відрубає». Про це він заявив, оглядаючи гуртожитки Збройних сил у Києві.

«Позиція перша – нікому не дозволю красти в армії. Тим, хто буде красти в армії – відрубаю руки. Це позиція президента. Армія – це предмет моєї персональної турботи, армія є одним із наших очевидних досягнень за три роки, - це було зроблено моїми зусиллями, зусиллями міністра оборони, зусиллями міністерства оборони, керівництва Нацштабу, волонтерів і волонтерського десанта, коли він був висаджений на найбільш важких часах в 2014 році для того, щоб не допустити корупцію», - сказав Порошенко.

Президент схвально відгукнувся про те, що підозру передали до правоохоронців.

«Позиція друга – я вітаю, коли будь-яка підозра щодо корупції передається в правоохоронні органи. Незалежно, НАБУ, САП, ГПУ, СБУ, там, де по підслідності, - Нацполіція, будь-хто, - замість того щоб бігати по телеекранах, замість того, щоб робити політиканство, єдине, що я чекаю від – негайна передача до правоохоронних органів включно із НАБУ. Це правильна громадянська позиція», - додав голова держави.

Він наголосив, що розслідування треба провести у найкоротші терміни, представити суспільству і передати до суду.

«Будь-яке затягування, коли справи ведуться із розслідуванням 3-4 роки, є неприйнятними. Це руйнує логіку боротьби з корупцією», - підкреслив Порошенко.

Президент оглянув гуртожитки військових та їдальню, поспілкувався з військовими та журналістами.

11 жовтня  стало відомо про затримання заступника міністра міністра оборони через масштабні розкрадання державних коштів під закупівель пального на потреби Збройних сил України. Журналісти дізнались, що детективи НАБУ затримали  заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Ігоря Павловського.

Холодницький під час брифінгу стосовно розкрадання 150 мільйонів гривень у Міністерстві оборони повідомив, що антикорупційна прокуратура працює над тим, щоб повернути ці гроші державі.

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру ще 2 чиновникам Міноборони у розтраті державних коштів при закупівлі палива.  

Сторона обвинувачення хоче для заступника міністра арешт або 75 мільйонів гривень застави,  для директора Департаменту держзакупівель – арешт або 8 мільйонів гривень застави.

Також відомо, що компанія партнера нардепа Грановського фігурує у справі про розтрату в Міноборони. Мова йде про минулорічний тендер, на якому перемогу здобула компанія «Трейд Коммодіті» пов’язана із бізнесменом Андрієм Адамовським. У компанії «Трейд Коммодіті» заявили, що готові допомагати слідству НАБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: