Кримський в'язень Балух дев'яту добу продовжує голодування

Кримський в'язень Балух дев'яту добу продовжує голодування
Володимир Балух

Балух перебуває без зв'язку в одиночній камері під цілодобовим спостереженням

Засуджений в анексованому Криму український активіст Володимир Балух після оголошення голодування 19 березня тільки п'є воду та чай.

Про це повідомила керівник «Кримської правозахисної групи» Ольга Скрипник у коментарі «Крим.Реалії».

«Адвокат намагався кілька разів відвідати Балуха, але через великі черги у СІЗО йому так і не вдалося цього зробити. Поки нам відомо, що він вживає тільки рідини: вода, чай. Ніяких твердих продуктів він не їсть», — сказала Скрипник.

За її словами, наразі невідомо, чи є у Балуха у СІЗО речі першої необхідності. Після того, як Балуха повезли на суд і обрали йому запобіжний захід, його відвезли в одиночну камеру, не давши зібрати особисті речі.

Як вказують правозахисники, Балух перебуває без зв'язку в одиночній камері під цілодобовим спостереженням, такі спеціальні умови утримання для тих, хто оголосив голодування.

Адвокат Балуха Ольга Дінзе розповідала, що зможе побачити підзахисного й дізнатися про стан його здоров'я тільки 2 квітня.

У серпні 2017 року суд виніс вирок українському активісту – три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балухові скасували. Справу відправили на повторний розгляд.

Роздольненський районний суд 1 грудня змінив запобіжний захід українському активісту на домашній арешт упродовж двох місяців.

Захист Балуха і правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України, який знаходився на подвір'ї його будинку.

15 січня повідомлялося, що прокурор попросив для обвинувачуваного 5 років і 1 місяць позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії-поселенні.

Читайте також: Справа Володимира Балуха. Як судили українського патріота в окупованому Криму

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: