Латвійський банк, що обслуговував українських корупціонерів, оголосив про самоліквідацію

Латвійський банк, що обслуговував українських корупціонерів, оголосив про самоліквідацію
ABLV починає процес самоліквідації

Третій за розміром активів латвійський банк ABLV неможливо врятувати, заявляють у Європейському центральному банку

Пов'язаний з відмиванням грошей для Сергія Курченко латвійський банк ABLV прийняв рішення про початок процесу самоліквідації

Про це пише BBC.

26 лютого банк повідомив про рішення позачергових зборів акціонерів: ABLV починає процес самоліквідації.

«Банк вважає, що таким чином найкраще зможе забезпечити захист своїх активів, щоб розрахуватися з усіма клієнтами», - йдеться в його офіційній заяві.

З цього випливає, що банк зможе захищати активи і впливати на розрахунок з усіма клієнтами через призначення ліквідатора.

Згідно з латвійським законом про кредитні установи, в разі самоліквідації збори акціонерів призначає ліквідатора. А от у випадку банкрутства ліквідацію проводив би адміністратор, призначений судом.

У суботу, 24 лютого, прес-служба Європейського центрального банку (ЄЦБ) повідомила, що латвійський банк неможливо врятувати, він не в змозі самотужки своєчасно покривати та обслуговувати свої борги. Причиною цього є «значне погіршення ліквідності» латвійської фінустанови.

Нагадаємо, 16 лютого міністерство фінансів США закрило банку ABLV доступ до американської фінансової системи - банк більше не міг проводити транзакції у доларах США. Таке рішення було ухвалено за результатами розслідування, проведеного управлінням з протидії фінансовим злочинам (FinCEN), під час якого з'ясувалось, що ABLV брав активну участь у злочинних схемех з відмивання коштів. Банк звинувачують також у спонуканні клієнтів до порушень міжнародних санкцій проти Північної Кореї.

Керівництво банку всі звинувачення відкидає, але скандал призвів до того, що за короткий проміжок часу клієнти зняли з рахунків близько 600 мільйонів євро. На початку тижня латвійський фінансовий регулятор наклав на прохання ЄЦБ заборону на проведення цим банком будь-яких фінансових операцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: