Лідер Каталонії відмовився від дострокових виборів у регіоні

Лідер Каталонії відмовився від дострокових виборів у регіоні
Карлес Пучдемон

27 жовтня у Сенаті Іспанії розглянуть прохання уряду про передачу управління над Каталонією центральній владі

Глава регіонального уряду Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що не буде проводити вибори без відповідних гарантій Іспанії.

Про це повідомляє АР.

Пучдемон розглянув можливість проведення дострокових виборів, однак відмовився від неї, оскільки «він не отримав достатніх гарантій» того, що іспанський уряд, «неправомірно» буде намагатися взяти під контроль Каталонію.

За його словами, регіональний парламент зараз буде вирішувати, які заходи вживати у відповідь на рішення іспанського уряду застосувати 155 статтю Конституції.

Як відомо, у п'ятницю, 27 жовтня, у Сенаті Іспанії планується розгляд прохання уряду про активацію статті 155 Конституції, яка передасть управління над регіоном центральній владі.

Нагадаємо, центральний уряд Іспанії на спеціальному засіданні у суботу, 21 жовтня, вирішив відсторонити від влади уряд Каталонії на чолі з Карлесом Пучдемоном, а також розпустити регіональний парламент.

Раніше Мадрид зажадав від глави каталонського уряду Карлеса  Пучдемона пояснити, що означає підписана ним декларація незалежності Каталонії. Однак каталонський лідер у листі до прем’єр-міністра Іспанії не надав чіткої відповіді.

Міністр внутрішніх справ Іспанії Хуан Ігнасіо Зойдо заявляв, що уряду країни «доведеться вжити заходів», якщо Каталонія не внесе ясності щодо незалежності регіону.

Керівництво Каталонії на чолі з Карлесом Пучдемоном погрожувало проголосити незалежність від Іспанії в односторонньому порядку, якщо уряд у Мадриді позбавить регіон статусу автономії.

Читайте більше у статтях: 

Доброчесні сепаратисти із сумними обличчями. То чи стала Каталонія незалежною?

Більше держав, хороших і різних. Страшний сон Євросоюзу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: