Лікарчук: Американці дали 8 млн гривень, щоб відновити програмне забезпечення зовнішнього тестування, знищене під час минулорічних обшуків

Лікарчук: Американці дали 8 млн гривень, щоб відновити програмне забезпечення зовнішнього тестування, знищене під час минулорічних обшуків

В УЦОЯО немає фахових програмістів, які можуть підтримувати цю систему та працювати з нею

США виділили 9 мільйонів гривень на відновлення програмного забезпечення Українського центру оцінювання якості освіти, яке було знищене під час минулорічних обшуків. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив колишній керівник УЦОЯО Ігор Лікарчук.
«Знаю, що американські платники податків віддали 9 мільйонів гривень на те, щоб відновити програмне забезпечення, що було зламано під час минулорічних обшуків. Але відновлена система сьогодні перебуває у приватних руках», - сказав він.
За його словами, в УЦОЯО немає фахових програмістів, які можуть підтримувати цю систему та працювати з нею.
«Як на мене, повторюється історія зі знаменитим ЄДЕБО (Єдина державна електронна база з питань освіти. - Ред.), яке вже є в Міністерстві (декілька останніх років програмне забезпечення ЄДЕБО фактично розроблялось і перебувало у власності приватної фірми. – Ред.). До речі, державним підприємством, котре адмініструє ЄДЕБО, до повернення в УЦОЯО керував пан Карандій», - зазначив Лікарчук.
Нагадаємо, минулого тижня Печерський суд обрав для Ігоря Лікарчука запобіжний захід - місяць домашнього арешту. Цей захід діятиме до кінця терміну досудового розслідування, яке закінчується 28 липня. Проти колишнього керівника Центра оцінювання якості освіти висунули обвинувачення за низкою статей Кримінального кодексу, включно зі створенням злочинного угруповання, втручанням в результати ЗНО, привласненням бюджетних коштів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: