Литва прийме на лікування ще 50 поранених в АТО українських воїнів

Литва прийме на лікування ще 50 поранених в АТО українських воїнів
Даля Грібаускайте і Петро Порошенко зустрілися з українськими військовослужбовцями, які проходили лікування в Литві

Литва вже надала допомогу в реабілітації та лікуванні 155 військовослужбовцям України, які були поранені під час бойових дій в зоні АТО

Під час робочої поїздки до Харкова президент України Петро Порошенко разом з президентом Литовської Республіки Далею Грібаускайте поспілкувалися з військовослужбовцями–учасниками АТО, які проходили лікування та реабілітацію у Литві. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко повідомив, що сьогодні під час переговорів з Грібаускайте було досягнуто домовленості щодо проходження лікування у Литві додатково ще 50 українських військовослужбовців–учасників АТО. «Додатково 50 українських воїнів пані президентом запрошено до Литви, де вони отримають якісну і сучасну допомогу», - зазначив Порошенко.

Він подякував Грібаускайте за те, що її країна і народ надавали дуже важливу підтримку Україні у складні для нашої держави часи.

За словами Порошенка, Грібаускайте була першою, хто зателефонував і запропонував допомогу у лікуванні та реабілітації українських воїнів.

Українські військові подякували литовському народу, президенту, уряду Литви а також литовським лікарям, які взяли відповідальність за їхні здоров’я і життя. Українці подарували Грібаускайте прапор Литви, виготовлений учасниками АТО.

Починаючи з липня 2014 року до червня 2017 року Литва надала допомогу в реабілітації та лікуванні 155 військовослужбовцям України, які були поранені під час бойових дій в зоні АТО. За період січень–червень 2017 року медичну реабілітацію отримали 28 учасників АТО, 26 із них вже повернулися в Україну. Нині у Військовому реабілітаційному центрі Збройних сил Литви проходять реабілітацію двоє учасників АТО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: