Ложкін: Уже в наступному році можемо залучити $3-5 млрд інвестицій

Ложкін: Уже в наступному році можемо залучити $3-5 млрд інвестицій
antikor.com.ua

Колишній глава адміністрації Порошенка шукає інвестиції за кордоном

Інтенсивне зростання української економіки неможливе без серйозного притоку зовнішніх інвестицій. Тільки значний обсяг іноземного капіталу забезпечить необхідне нам багаторічне збільшення ВВП у розмірі 6,5-9% на рік. Про це на своїй сторінці в Facebook написав секретар Національної інвестиційної ради Борис Ложкін.

«Я розраховую, що вже в наступному році Національній інвестраді вдасться залучити $3-5 млрд. У той же час задача залучення інвестицій полягає не тільки в пошуку інвесторів. Вкрай важливим є створення екосистеми, яка здатна продукувати великі інвестиційні проекти. І тут потрібно змінювати ставлення до інвесторів у всій вертикалі влади. Держава повинна стати клієнтоорієнтованою - не тільки інформувати інвесторів про те, куди можна вкладати гроші, але і пропонувати проекти і рішення. І зрозуміло, супроводжувати їх реалізацію», - зазначив він.

За словами Ложкіна, одним із пріоритетів роботи Національної інвестиційної ради є створення правильного середовища для інвестора. У тому числі і за допомогою впровадження нових, раніше не використовуваних інструментів, які повинні позитивно впливати на інвестиційний клімат.

«У деяких північноафриканських країнах (в тих, які показують стійке зростання, звичайно) існує практика підписання прямих договорів між владою та великими інвесторами. Вони полягають на рівні прем'єра чи президента - з конкретним інвестором і за певним проектом. Фактично, таким чином, держава підписує юридичну гарантію для цієї інвестиції в країні. Такий індивідуальний підхід держави до інвесторів і в Україні міг би серйозно змінити їхнє ставлення до нашої країни», - заявив він.

Як повідомлялося, 29 серпня в результаті ротації в команді президента Борис Ложкін покинув посаду глави АП, зайнявши пост секретаря Національної інвестиційної ради на громадських засадах. Крім того, Ложкін був призначений позаштатним радником президента і продовжив роботу на посаді заступника голови Національної ради реформ - також на громадських засадах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: