Луценку радять звільнити заступників Шокіна

Луценку радять звільнити заступників Шокіна

На думку експерта, якщо ці люди лишаться, це означає, що Луценко прийшов консервувати систему

Голова правління ГО «Центр протидії корупції» Віталій Шабунін вважає, що зараз важко передбачити, чи реформуватиме Юрій Луценко Генеральну прокуратуру. Однак, на його думку, існує один критерій, який уже зараз може показати наміри новопризначеного прокурора. Про це він заявив в ефірі «5 каналу».

«Теперішні заступники Шокіна – Севрук, Столярчук, Говда. Ті люди, руками яких зливалися справи Майдану і топ-чиновників Януковича, ті люди, руками яких вбився наш шанс на реформу Генпрокуратури, ті люди, які зараз кримінально переслідують прокурорів, які почали розслідування «діамантових прокурорів». Якщо ці троє людей лишаться в системі прокуратури, це означає – Луценко прийшов консервувати систему, рятувати її, а не ламати прокурорські клани», – наголосив Шабунін.

Окрім того, експерт вважає, що кандидатуру Луценка було ухвалено з порушеннями: «За один день: процедура, яка по регламенту має тривати як мінімум кілька парламентських тижнів, проголосували закон, оприлюднили окремим спецвипуском «Голосу України», подав президент, проголосували, підписав президент. Друзі, це щось неймовірне. Якби Президент хотів так само реформувати країну, як він хотів і ефективно розставляв своїх людей, то ми би зараз у Швейцарії жили би».
Нагадаємо, у четвер, 12 травня, Верховна Рада підтримала проект постанови про надання згоди на призначення Юрія Луценка на посаду генерального прокурора. За таке рішення проголосували 264 народних депутатів.
Раніше президент України Петро Порошенко з трибуни парламенту запропонував призначити Луценка генеральним прокурором України.
В четвер опівдні Верховна Рада ухвалила зміни, які дозволяють призначити генеральним прокурором людину без юридичної освіти, а також унормовують реформу Генпрокуратури.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: