Мадуро оголосив про закриття посольства і всіх консульств Венесуели у США

Мадуро оголосив про закриття посольства і всіх консульств Венесуели у США
Президент Венесуели Ніколас Мадуро 

Мадуро заявив, що не збирається залишати посаду президента

Президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив про закриття посольства і всіх консульств країни у Сполучених Штатах.

Про це він заявив у четвер, 24 січня, виступаючи у Верховному суді.

Мадуро заявив, що не збирається залишати свою посаду і підкреслив згоду із закликом Мексики й Уругваю до діалогу між урядом Венесуели й опозицією для розв'язання політичної кризи.

У своїй промові Мадуро також звернувся до народу США.

«Я закликаю народ Сполучених Штатів відкинути цей державний переворот і підтримати нас у боротьбі за демократію у Венесуелі», - зазначив венесуельський лідер.

Зазначимо, що екстрене засідання Ради Безпеки ООН щодо Венесуели може пройти 26 січня з участю держсекретаря США Майкла Помпео. 

Як заявила 24 січня речниця Міністерства закордонних справ Катерина Зеленко, українська влада підтримує венесуельський народ у його прагненні до відновлення демократії та конституційного ладу, а отже і діяльність Національної асамблеї.

Раніше стало відомо, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підтримав президента Венесуели Ніколаса Мадуро і запропонував свою підтримку після того, як венесуельський опозиційний лідер оголосив себе тимчасовим президентом.

Також Мадуро підтримав президент РФ Володимир Путін

Як відомо, лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом, після того як по всій країні прокотилися багатотисячні акції протесту проти Мадуро. Гуайдо підтримали США і багато латиноамериканських країн.

Мадуро, який з 2013 року керує Венесуелою, оголосив про розірвання дипломатичних відносин зі Сполученими Штатами. Вашингтон натомість закликав лідера Венесуели піти у відставку і попросив венесуельських військових підтримати спробу відновлення демократії у країн

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: