Революція у Венесуелі: Україна підтримує народ у прагненні до демократії

Революція у Венесуелі: Україна підтримує народ у прагненні до демократії
Лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе в.о. президента Венесуели 23 січня 2019 року 

В Україні уважно спостерігають за загостренням політичної кризи у Венесуелі

Українська влада підтримує венесуельський народ у його прагненні до відновлення демократії та конституційного ладу, а отже і діяльність Національної асамблеї.

Про це повідомила речниця Міністерства закордонних справ Катерина Зеленко.  

«В Україні уважно спостерігають за загостренням політичної кризи у Венесуелі, яка уже призвела до численних жертв», – зазначила вона. .

«Підтримуємо венесуельський народ у його прагненні до відновлення демократії та конституційного ладу у країні і у цьому зв’язку – діяльність Національної асамблеї», – заявила речниця МЗС.

Українські дипломати переконані: «Залякування і перешкоджання діяльності парламенту, а також насильство проти учасників мирних демонстрацій, мають бути припинені».

«Україна разом з іншими демократичними країнами підтримуватиме кроки, спрямовані на відновлення демократії, верховенства права та конституційного ладу у Венесуелі, ключову роль у цьому процесі має відігравати легітимно обрана Національна асамблея», – запевнили в МЗС.

Раніше стало відомо, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підтримав президента Венесуели Ніколаса Мадуро і запропонував свою підтримку після того, як венесуельський опозиційний лідер оголосив себе тимчасовим президентом.

Як відомо, лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом, після того як по всій країні прокотилися багатотисячні акції протесту проти Мадуро. Гуайдо підтримали США і багато латиноамериканських країн.

Мадуро, який з 2013 року керує Венесуелою, оголосив про розірвання дипломатичних відносин зі Сполученими Штатами. Вашингтон натомість закликав лідера Венесуели піти у відставку і попросив венесуельських військових підтримати спробу відновлення демократії у країн

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: