Макрон після переговорів із Путіним зателефонував Зеленському

Макрон після переговорів із Путіним зателефонував Зеленському
Макрон зателефонував Зеленському після розмови з Путіним
фото: EPA

Президенти України та Франції обмінялися думками щодо останніх міжнародних переговорів

Президент Франції Емманюель Макрон зателефонував Володимиру Зеленському після розмови з президентом РФ Володимиром Путіним. Про це Зеленський повідомив у своєму Twitter.

«Продовжили діалог з Емманюелем Макроном. Подякував йому за візит до України», – написав Зеленський.

Президент розповів, що вони обговорили ситуацію з безпеки та шляхи активізації мирного процесу в межах «Нормандського формату» та Тристоронньої контактної групи. Крім того, сторони обмінялися думками щодо останніх міжнародних переговорів.

«Ціную особисту залученість Емманюеля Макрона до процесу деескалації», – наголосив Зеленський.

Як повідомляв раніше Єлисейський палац, президенти Франції і Росії провели в суботу телефонну розмову тривалістю 1 год. 40 хв. У понеділок Макрон здійснив поїздку до Москви, де провів п'ятигодинні переговори з Путіним, щоб обговорити шляхи деескалації кризи. Після цього французький лідер побував у Києві та Берліні.

Як повідомлялося, Туреччина отримала від джерел у Росії і Білорусі спростування заяв про підготовку вторгнення в Україну. Також Анкара вважає нереалістичним вторгнення Росії в Україну, коли Москва веде переговори з НАТО щодо гарантій безпеки. Про це міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: