Макрон та Путін провели телефонні переговори

Макрон та Путін провели телефонні переговори
Перемовини двох президентів передували дзвінку із Байденом
фото з відкритих джерел

Розмова двох президентів тривала понад півтори години

Президент Франції Еммануель Макрон і президент Росії Володимир Путін у суботу провелу телефонну розмову, яка тривала 1 год. 40 хв. Про це повідомляє Europe 1.

«Президент Франції Еммануель Макрон у суботу розмовляв зі своїм російським колегою Володимиром Путіним у спробі послабити напруження, що зростає, в російсько-українській кризі, повідомили в Єлисейському палаці», – вказується у повідомленні.

Зазначається, що розмова нібито почалася о 12:30 за французьким часом. Вона передувала телефонним переговорам президента США Джо Байдена та Володимира Путіна.

Російські ЗМІ вказали, що у Кремлі підтвердили проведення телефонних переговорів Путіна та Макрона.

Як поінформували в Єлисейському палаці, президенти Франції та Росії обговорили шляхи просування щодо виконання Мінських угод, а також продовжили обговорювати умови стабільності та безпеки в Європі. Макрон заявив Путіну, що «щирий діалог несумісний із ескалацією».

Крім того, у Парижі повідомили, що потрібно «спробувати послабити напруження, що зростає, в російсько-українській кризі».

У Кремлі повідомили, що «пройшов поглиблений обмін думками з питань, що стосуються забезпечення довгострокових юридичних гарантій безпеки Росії та подолання безвиході у врегулюванні внутрішньоукраїнського конфлікту».

«Володимир Путін знову звернув увагу на відсутність змістовної реакції США та НАТО на відомі російські ініціативи. Наголошено і на небажанні провідних західних країн підштовхнути київську владу до виконання Мінських домовленостей, що ще раз виявилося у безрезультатному раунді проведених 10 лютого в Берліні консультації політичних радників лідерів держав "нормандського формату», – показали своє бачення переговорів у Кремлі.

Раніше ЗМІ повідомили, що Макрон озвучив Путіну пропозиції щодо України, які не були погоджені з НАТО.

Нагадаємо, 7 лютого у Кремлі відбулися переговори президентів Франції та Росії Емманюеля Макрона та Володимира Путіна. Їх основною темою було врегулювання ситуації навколо України.

Наступного дня Макрон відвідав Київ, де провів переговори із українським лідером Володимиром Зеленським у Маріїнському палаці.

Макрон, зокрема, заявив, що Мінські угоди – це єдиний шлях, який дозволить встановити мир.

До слова, Кремль почув позитивні сигнали у підсумках візиту президента Франції Еммануеля Макрона до України. Оцінку його зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у середу, 9 лютого, дав прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Окрім цього, Путін та Байден сьогодні проведуть телефонну розмову та обговорять ситуацію навколо України.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: