Маск готовий піти з ради експертів Трампа через кліматичну угоду

Маск готовий піти з ради експертів Трампа через кліматичну угоду
Очільник компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск

Відомий вчений іі бізнесмен радить президенту та Білому дому не виходити з Празької кліматичної угоди

Очільник компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск може вийти з експертних рад при президенті США Дональді Трампі, якщо останній вирішить вивести США з Паризької угоди щодо клімату.

Про це Маск написав у своєму аккаунті в Twitter.

Він зазначив, що не знає, що буде зі зазначеною угодою далі, втім наголосив, що радить президенту та Білому дому не виходити з неї.

Відповідаючи на запитання у коментарях стосовн того, як він буде діяти, якщо США вирішать не виконувати угоду, Маск зауважив, що у нього не буде іншого виходу - він залишить раду при президенті.

Раніше Трамп у своєму аккаунті в Twitter написав, що ухвалить остаточне рішення щодо цієї угоди цього тижня, хоча його рішення у цьому питанні країни G7 вимагали ще минулого тижня. 

Зазначимо, що Трамп під час своєї виборчої кампанії заявляв, що має намір виключити США з кліматичної угоди. 

Угоду про зміну клімату уклали 12 грудня 2015 року на Конференції ООН. 22 квітня 2016 року у Нью-Йорку документ підписали 175 країн, серед них і Україна. Угода передбачає зобов'язання з обмеження викидів парникових газів з метою стримання підвищення температури повітря на планеті до кінця ХХІ століття у межах двох градусів за Цельсієм порівняно з рівнем доіндустріальної епохи.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: