Матіос назвав терміни створення Держбюро військової юстиції

Матіос назвав терміни створення Держбюро військової юстиції
Головний військовий прокурор Анатолій Матіос
Фото: Главком

Бюро не тільки буде розслідувати злочини, вчинені військовими, але і стежити, щоб їх покарання були співмірними з правопорушеннями

Після прийняття Верховною Радою закону про створення Державного бюро військової юстиції воно може запрацювати вже через два місяці.

Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляється в сюжеті ТСН.

Як передбачається, бюро не тільки буде розслідувати злочини, вчинені військовими, але і стежити, щоб їх покарання були співмірними з правопорушеннями.

Крім того, новий орган буде вести моніторинг зброї, а також морально-психологічного стану військовослужбовців.

Раніше прес-служба військової прокуратури оприлюднила заяву головного військового прокурора Анатолія Матіоса, у якій він закликав законотворців створити (за аналогом НАБУ) Державне бюро військової юстиції (ДБВЮ). Він заявив, що спільно з головою комітету ВР Андрієм Кожем’якіним підготували законопроект, що передбачає створення Державного бюро військової юстиції.

За словами Матіоса, серед причин створення ДБВЮ – «стагнація мирного врегулювання на Донбасі, несприйняття військовими розслідування воєнних злочинів цивільним ДБР, проведення фільтраційних заходів із подальшим розслідуванням злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, що вчинені парамілітарними формуваннями й окремими представниками окупаційних адміністрацій».

До повноважень Державного бюро військової юстиції, як вважає Матіос, має відійти розслідування воєнних та пов’язаних із ними злочинів, злочинів, учинених проти військовослужбовців, злочинів, учинених у районі проведення бойових дій та інших.

21 травня у Раді зареєстрували законопроект про бюро військової юстиції, створити яке закликав Матіос.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: