Майже півсотні українських миротворців заступили на службу в Косово

Майже півсотні українських миротворців заступили на службу в Косово

Українські миротворці, архівне фото

Наразі в Косово розпочався двотижневий адаптаційний період для новоприбулих українських миротворців

У частково визнаній світом Республіці Косово триває ротація українського миротворчого контингенту в межах місії KFOR. Понад 40 армійців, які пройшли «гарячі точки» Донбасу, заступають на бойове чергування.

Про це йдеться в сюжеті «Тсн».

Разом із іншими учасниками місії українці відпрацювали дії на випадок безладів, влаштованих радикалами. Силовики розганяли мітингувальників, а барикади перевірили на наявність небезпечних предметів. Саме цю роботу виконують українці, в котрих є чималий досвід розмінувань на власній неоголошеній війні з Росією.

Аналогічні вибухові сюрпризи активно використовували бойовики на під час відступу в 2014 році. Після роботи саперів в хід пішла важка техніка з розчищення вулиць від барикад.

Командир роти українського національного контингенту KFOR Владислав Сидоренко вперше в Косові. До того він у складі саперного підрозділу пройшов бої за донецький аеропорт, Дебальцеве і Маріуполь. Участь у миротворчій місії на Балканах боєць вважає почесною місією.

«Ми дивимось, як працюють інші країни, даємо їм свій досвід», - розповів він і додав, що досвід Косово вже дає зрозуміти – швидким процес очищення землі Донецької та Луганської областей від смертоносної зброї не буде.

«Я думаю, не менше 15 років. Тому що ми всі бачимо новини, дуже багато мін вилітає і не розривається. Також погодні умови, інженери не можуть зимою розміновувати», - каже фахівець.

Наразі в Косово розпочався двотижневий адаптаційний період для новоприбулих українських миротворців, потім на них очікує велика кількість навчань та чергувань.

До слова, спецпредставник США з питань України Курт Волкер вважає, що миротворчі сили ООН «перешкоджають появі вакууму» на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: