Меркель розкритикувала введення Сполученими Штатами мит на метали

Меркель розкритикувала введення Сполученими Штатами мит на метали
Ангела Меркель

Меркель зазначила, що Німеччина, Європа свідомо прагнуть, як і раніше, до переговорів, до зняття торгових бар'єрів у відносинах із США

У Берліні не згодні із оголошеними президентом США Дональдом Трампом односторонніми митами на сталь та алюміній, вважаючи, що програють у кінцевому підсумку усі сторони.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель журналістам на Міжнародній виставці ремесел в Мюнхені.

«Це недобре, якщо у нас зараз будуть додаткові мита, це матиме вплив на економіку, причому не на одну, тому що ми переконані, що це має наслідки для всіх, ніхто не зможе у кінцевому підсумку виграти», - заявила глава уряду.

Меркель зазначила, що Німеччина, Європа свідомо прагнуть, як і раніше, до переговорів, до зняття торгових бар'єрів у відносинах із США. Однак, за її словами, можуть, «звичайно ж, з боку Європи, реагувати». Зараз цими питаннями, виробленням відповідних заходів, займається Єврокомісія, якій у Берліні «дуже довіряють», сказала Меркель.

За даними мінекономіки ФРН, лише 4% імпорту сталі до США припадає на Німеччину.

До слова, український уряд «вживає всіх необхідних заходів» для виключення української продукції з-під запроваджених США імпортних мит на сталь і алюміній.

Як повідомляв «Главком», президент США Дональд Трамп підписав розпорядження про встановлення тарифів на імпорт сталі й алюмінію в Штати із усіх країн за винятком Канади і Мексики.

За словами президента США, вводяться 25% мита на імпорт сталі і 10% на імпорт алюмінію.

ЄС вже вимагає від США скасувати оголошені мита на сталь і алюміній.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон закликав країни ЄС вжити невідкладних заходів, якщо США застосують відповідне збільшення тарифів на імпорт окремих товарів. Як наслідок Єврокомісія почала складати перелік товарів, які можуть стати об’єктами кроків у відповідь.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: