В ЄС готуються до торгівельної війни із США

В ЄС готуються до торгівельної війни із США
Дональд Туск і Дональд Трамп

Брюссель підгодовував список із 100 найменувань товарів, щодо яких першими запровадять більші мита

Президент Франції Еманюель Макрон закликав країни ЄС вжити невідкладних заходів, якщо США застосують відповідне збільшення тарифів на імпорт окремих товарів. Як наслідок Єврокомісія почала складати перелік товарів, які можуть стати об’єктами кроків у відповідь. Про це повідомляє британське видання The Times.

Мова йде про перелік із щонайменше 100 найменувань, включно із мотоциклами, одягом, алкогольними напоями, сільськогосподарською продукцією. Відповідні європейські мита на товари мають компенсувати європейським виробникам втрати від американських тарифів. Так одним із перших об’єктів удару мають стати джинси всесвітньовідомого бренду Levi та інша продукція відомих американських брендів одягу. 

Комісар ЄС із питань торгівлі Сесілія Мальстром перед запровадження Брюсселем відповідних заходів закликала перш за все дочекатися відповідного рішення США. У 2003 році погроза ЄС застосувати заходи у відповідь змусила адміністрацію Джорджа Буша-молодшого відмовитися від підвищення тарифів на сталь.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: