Трамп запровадив мита на імпорт сталі та алюмінію

Трамп запровадив мита на імпорт сталі та алюмінію

Дональд Трамп у центрі

Фото: AP

За словами президента США, вводяться 25% мита на імпорт сталі і 10% на імпорт алюмінію

Президент США Дональд Трамп підписав розпорядження про встановлення тарифів на імпорт сталі й алюмінію в Штати із усіх країн за винятком Канади і Мексики.

З цими двома країнами Вашингтон домовляється про перегляд умов угоди про Північноамериканську зону вільної торгівлі (NAFTA), пише «Рбк».

За словами президента США, вводяться 25% мита на імпорт сталі і 10% на імпорт алюмінію. Митні тарифи почнуть діяти через 15 днів, уточнив Трамп.

«Країна, яка не захищає свій добробут вдома, не зможе захищати свої інтереси за кордоном», - заявив Трамп у Білому домі. Він зазначив, що США залишаються відкритими до змін тарифів і навіть готові скасувати їх для окремих держав.

При цьому Вашингтон буде мати на увазі стосунки між країнами, в тому числі військові. Говорячи про Канаду й Мексику, для яких передбачена 30-денна відстрочка на введення мит, Трамп зазначив, що якщо країнам вдасться домовитися про нові умови продовження NAFTA, тарифи на сталь і алюміній для Канади та Мексики так і не будуть введені.

В іншому випадку Трамп пообіцяв вийти з NAFTA.

Раніше повідомлялося, що Трамп має намір вибірково застосовувати мита на сталь і алюміній

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон закликав країни ЄС вжити невідкладних заходів, якщо США застосують відповідне збільшення тарифів на імпорт окремих товарів. Як наслідок Єврокомісія почала складати перелік товарів, які можуть стати об’єктами кроків у відповідь.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: