Міноборони рекомендують купувати машини у «Богдана»

Міноборони рекомендують купувати машини у «Богдана»

Міністерству оборони радять прийняти на озброєння ЗСУ вантажні автомобілі Hyundai, що випускаються корпорацією «Богдан»

Військова комісія за результатами дослідної експлуатації рекомендувала Міністерству оборони України розглянути питання про прийняття на озброєння Збройних Сил вантажних бортових автомобілів Hyundai HD65, Hyundai HD120, що випускаються корпорацією «Богдан», а також легкового автомобіля Great WallWingle5.
Як повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» прес-секретар корпорації Сергій Красуля, з метою перевірки експлуатаційних характеристик і якісних показників технічного стану та надійності цих автомобілів корпорація передала їх в зону АТО, де вони більше півтора року проходили випробування в діючій військовій частині.
Легкий тактичний автомобіль GreatWallWingle5 за технічними характеристиками володіє необхідними якостями для виконання тактичних бойових завдань: повний привід, вантажопідйомність до 1 тонни, рамний посилений кузов, кліренс - 20 см, двигун - економічний турбодизель об'ємом 2 л потужністю 143 л с, наявність лебідки дозволяє витягнути повністю навантажений автомобіль до 3 тонн.
Вантажні автомобілі Hyundai HD65 і Hyundai HD120 мають вантажопідйомність до 3 тонн і до 8 тонн відповідно, обсяг фургона - 37 куб. м. З витратою палива 22 л/100 км запас ходу складає майже 1 тис. км.
Як і інші повнопривідні автомобілі Hyundai, вони здатні долати підйоми в 60% і брід глибиною до 90 см.
Офіційним дистриб'ютором в Україні Great Wall є ТОВ «Богдан-Індустрія».
Вантажні авто Hyundai HD65 і Hyundai HD120 випускаються на потужностях заводу корпорації «Богдан».
Як відомо, корпорація «Богдан» належить Олегу Гладковському, першому заступнику секретаря РНБО і бізнес-партнеру президента Петра Порошенка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: