Мінрегіон вивчає можливість обов’язкового облаштування електрозарядками автостоянок та АЗС

Мінрегіон вивчає можливість обов’язкового облаштування електрозарядками автостоянок та АЗС

Парцхаладзе вважає, що Україні «треба дивитися та думати наперед»

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства вивчає можливість обов’язкового облаштування електрозарядними пристроями усіх АЗС, громадських гаражів та автостоянок, в тому числі, парковок для автомобілів біля громадських та житлових будівель.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

«Зараз ми разом з Мінінфраструктури розглядаємо можливість облаштування на обов’язкових умовах електрозарядними пристроями усіх АЗС, гаражів та автостоянок, в тому числі, біля ТРЦ, супермаркетів та житлових будинків. Зараз ще електричних машин в Україні не дуже багато, але їх кількість буде збільшуватися в геометричній прогресії. В Європі кількість електрокарів за минулий рік зросла більш ніж на 50%. Нам треба дивитися та думати наперед», - зазначив Парцхаладзе.

Зараз в чинному ДБН В.2.3.-15:2007 «Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів» взагалі відсутні вимоги щодо можливості облаштування у гаражах та на автостоянках машино-місць із зарядними пристроями для паркування транспортних засобів, оснащених електричними двигунами.

«У першій редакції проекту оновленого ДБН щодо автостоянок прописана необхідність обов’язкового облаштування електричними зарядними пристроями 5% машино-місць у громадських гаражах та автостоянках. Ця нова норма ще обговорюється та збираються пропозиції. Зміни повинні бути ефективними, і наша ідея полягає в тому, щоб до 2030 року усі 100% машино-місць на автостоянках вже були оснащені електрозарядками. Адже мета ДБН - це безпека і комфорт людей», - підкреслив заступник міністра.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Нагадаємо, в.о. голови «Укавтодору» Славомир Новак заявив, що електромобілі є єдиною загрозою для наповнення дорожнього фонду компанії, який поповнюється за рахунок акцизу на паливо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: