Місія ОБСЄ на Донбасі повертається до старого методу моніторингу

Місія ОБСЄ на Донбасі повертається до старого методу моніторингу

Місія ОБСЄ потребує використання безпілотників

Після деякої перерви Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ на Донбасі повертається до використання безпілотних літальних апаратів.

Про це повідомляється на офіційному сайті СММ ОБСЄ.

Зазначається, що такий крок покращить діяльність місії та допоможе їй долати перешкоди, які стають на її шляху на Сході України.

«Місія потребує використання безпілотників, оскільки у спостерігачів немає повного доступу до всіх ділянок. Такі літальні апарати забезпечать дальній радіус дії для розширення моніторингової діяльності на Донбасі», – зазначається у заяві.

Раніше місія ОБСЄ припинила використання безпілотних літальних апаратів через труднощі з їх роботою.

Нагадаємо, Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про всеосяжне, стійке і безстрокове припинення вогню з 30 березня 2018 року.

Раніше Тристороння контактна група неодноразово домовлялася про припинення вогню з нагоди свят, однак проросійські бойовики щоразу зривали перемир’я, провокативно обстрілюючи позиції ЗСУ або мирні населенні пункти «сірої зони» на сході України.

Востаннє про режим тиші на Донбасі було домовлено з 5 березня. Втім, вже упродовж 5 березня російсько-терористичні війська здійснили три прицільні обстріли укріплень сил АТО, поранений один військовослужбовець Збройних сил України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: