Митрополит Олександр Драбинко відповів на заборону Синоду УПЦ МП говорити про автокефалію

Митрополит Олександр Драбинко відповів на заборону Синоду УПЦ МП говорити про автокефалію

Митрополит Олександр звернувся до вірян

Митрополит Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександр (Драбинко), вікарій Київської Митрополії має намір продовжувати говорити про автокефалію Українською церкви, оскільки віруючі вповноважили його на це. Про це стало відомо з повідомлення священника УПЦ МП Андрія Дудченка у Facebook.

За його словами, у неділю, 27 травня, митрополит Олександр звернувся до вірян, що відвідали службу у Спасо-Преображенському соборі з питанням, чи продовжувати йому говорити про автокефалію.

«Митрополит Олександр спитав парафіян, чи вповноважують вони владику бути голосом своєї пастви та публічно говорити на тему об’єднання і автокефалії Православної Церкви в Україні. Парафіяни єдиним серцем і устами підтримали свого пастиря. Молімося, щоб Господь благословив миром і єдністю Свою Церкву в нашій державі», - написав Дудченко.

Раніше Синод Української Православної Церкви Московського патріархату під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія звинуватив у «непристойній поведінці» Преосвященного митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинко), вікарія Київської Митрополії, який підтримав автокефалію української церкви.

Нагадаємо, митрополит Драбинко раніше був особистим секретарем вже покійного митрополита Володимира, який помер 5 липня 2014 року. Драбинко вважається одним з найбільш проукраїнських церковників в УПЦ МП.

19 квітня народні депутати проголосували за звернення президента України Петра Порошенка до Вселенського Патріарха Варфоломія І щодо надання томосу про автокефалію православної церкви в Україні. За це рішення проголосувало 268 нардепів.

Днем раніше президент Петро Порошенко провів зустріч з предстоятелями православних церков України та офіційно прийняв звернення для передачі Вселенському Патріарху Варфоломію І про надання українській церкві томосу про автокефалію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: