Митрополит Поліський і Сарненський УПЦ МП закликав духовенство підтримати Томос

Митрополит Поліський і Сарненський УПЦ МП закликав духовенство підтримати Томос
Митрополит Поліський і Сарненський Анатолій УПЦ МП звернувся до вірян та духовенства з проханням підтримати Томос

Митрополит УПЦ МП Анатолій підтримав Обʼєднавчий собор

Митрополит Поліський і Сарненський Анатолій УПЦ МП, за проханням віруючих людей Полісся закликав усіх  вірян та духовенство виступити на підтримку створення Єдиної Помісної Автокефальної Української Церкви.

Про це повідомляє видання «Газета місто».

Видання опублікувало звернення ієрарха до пастви.

У своєму зверненні Анатолій зазначає, що духовною основою незалежної держави є незалежна церква, без якої вона не може існувати і розвиватися.

У ньому він заявляє, що з великою радістю сприймає процес надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві.

«Духовною основою незалежної держави є незалежна церква, без якої вона не може повноцінно існувати і розвиватися. Це великий поштовх до обʼєднання всього українського православного суспільства — визнання Української помісної православної церкви», — йдеться у зверненні.

Священнослужитель акцентує увагу на тому, що Україна чекала цього 26 років з дня проголошення своєї незалежності.

Він додав, що шлях до земного добробуту йде через примирення.

Митрополит зазначив, що на прохання віруючих своєї єпархії закликає мирян та духовенство підтримати створення помісної православної церкви.

1_12

Варто зазначити, що митрополит Сарненський і Поліський Анатолій у 2014 році був одним з підписантів меморандуму про єдину Україну та єдину помісну православну церкву, який на обласному рівні ініціювала місцева ОДА. Пізніше за наказом глави УПЦ МП митрополита Онуфрія він відкликав підпис.

Президент Петр Порошенко 1 грудня нагородив орденом Ярослава Мудрого 5 ступеня двох митрополитів Української православної церкви Московського патріархату - Софронія (Дмитрука) та Анатолія (Гладкого).

Нагадаємо, Об'єднавчий собор зі створення помісної Української православної церкви відбудеться 15 грудня в соборі Святої Софії в Києві.

За словами предстоятеля УПЦ КП, патріарха Філарета, в Об’єднавчому соборі візьмуть участь понад 50 архієреїв.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл вважає, що ієрархи УПЦ МП прийдуть на Об'єднавчий собор попри заборону Онуфрія. 

Як відомо, 13 грудня в Андріївській церкві у Києві відбулося перше служіння Вселенського патріархату. Літургія відбулася за участю митрополита Гальського Еммануїла

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: