Міжнародний олімпійський комітет отримав нові дані про допінг у російському спорті

Міжнародний олімпійський комітет отримав нові дані про допінг у російському спорті

Нові дані про допінг передав МОК Григорій Родченков, екс-глава Московської антидопінгової лабораторії

Колишній глава Московської антидопінгової лабораторії і інформатор Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Григорій Родченков передав комісіям Міжнародного олімпійського комітету (МОК) нову інформацію про допінг у російському спорті. Про це пише The Daily Mail.

Про які саме випадки прийому допінгу йдеться, видання не уточнює. При цьому Daily Mail передбачає, що ця інформація дозволить остаточно вирішити питання про допуск російської збірної на Олімпіаду в 2018 році.

Видання підкреслює, що якщо комісії МОК не включать нові дані в свої підсумкові доповіді, їх можуть оприлюднити публічно. За інформацією The Daily Mail, Родченков міг передати відомості про російських спортсменів, запідозрених у допінгу, в кінці жовтня.

Раніше The New York Times повідомляла, що збірну Росії можуть допустити на Олімпіаду-2018 з умовою відмови від виконання національного гімну і проходу команди на церемонії відкриття Ігор. Пізніше в МОК цю інформацію назвали спекуляцією.

Родченков раніше заявляв про існування в Росії державної системи допінгу і приховування позитивних допінг-проб спортсменів. Пізніше незалежний експерт WADA Річард Макларен підготував доповідь, в якому повідомив, що інформація, передана Родченковим, підтвердилася.

У Росії звинувачення в існуванні державної системи прийому допінгу спортсменами неодноразово відкидали. Проти Родченкова в Росії завели дві кримінальні справи. У 2015 році Родченков виїхав з Росії в США. Його точне місцезнаходження не розголошується з міркувань безпеки.

Через звинувачення в допінгу Олімпіаду 2016 в Ріо-де-Жанейро пропустила російська збірна з важкої атлетики та паралімпійська збірна Росії в повному складі.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив, що звинувачення в державній підтримці допінг-системи пов'язані з майбутніми президентськими виборами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: