Московська церва викинула на вулицю іще одного священика, який підтримав українську автокефалію

Московська церва викинула на вулицю іще одного священика, який підтримав українську автокефалію
Фото: Фейсбук Олега Горбовського

Священика звинуватили в тому, що його пости у соцмережах носять «майданівський характер»

Ще одного священника УПЦ МП, який підтримує українську автокефалію, начальство московської церкви викинуло з парафії та заборонило у служінні. Про це стало відомо з повідомлення самого священника, Олега Горбовського, про що він повідомив у «Фейсбук».

«Сьогодні відбулися в терміновому порядку парафіяльні збори при головуванні митр. Августина (Білоцерківська єпархія УПЦ), де було вирішено заборонити мене в служінні. Запропонували перейти служити в інший храм і при відмові, із-за невиконання ставленицької присяги, мене заборонили в служінні. Що можна сказати по гарячим слідам? Мене було спочатку звинувачено, що я відбиваю у людей бажання ходити до церкви, потім голова села здивувалась моїм висловам у ФБ щодо святкування Купала (день села)», - написав він.

Священик повідомив, що голова адміністративної служби протоієрей Валерій Яблонський зайшов на Фейсбук-сторінку на зборах і виказав думку, що пости Олега Горбовського носять «майданівський характер».

«Владика звинуватив мою дружину, що не прийшла на збори «якби хотіла, то прийшла би» (в нас п’ятеро діток, старшому лише 9 і одна дитина інвалід). В своїй «промові» наприкінці зборів я подякував, що мене «підтримали» і «переймались» моїм станом здоров'я (гіпс зняли тільки вчора, розробляю ногу), а на інше просто промовчав, коли мене спитали, що я зробив за рік свого служіння, «Господь знає, що було зроблено» - так я сказав», - написав священик.

.jpg_28

«Наразі прошу Ваших святих молитов за мене, перебуваю в пошуках роботи!», - додав він.

Це вже не перше звільнення московською церквою священиків, які підтримують автокефалію, виступають за єдину Україну, підтримують українське військо.

Так, у березні цього року у Запоріжжі священика вигнали з храму через молитви за перемогу українських військових. 

Читайте також матеріал: Опальний священик Ігор Савва: В УПЦ МП моляться за абстрактний мир та Кирила, а не за українських воїнів 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: