Москва підтвердила, що бойовики «ДНР» тримають журналіста Асєєва у полоні

Москва підтвердила, що бойовики «ДНР» тримають журналіста Асєєва у полоні
Журналіст Станіслав Асєєв, відомий під псевдонімом Станіслав Васін

Асєєва окупанти звинувачують у порушенні так званого «кримінального кодексу ДНР»

Український журналіст Станіслав Асєєв, більш відомий під псевдонімом Станіслав Васін, знаходиться на території ОРДО, де проти нього окупанти порушили кримінальну справу. Як передає УНІАН, про це йдеться у листі секретаря Союзу журналістів Росії Тимура Шафіра до голови Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка.

«Журналіста Станіслава Асєєва арештовано та проти нього порушена карна справа, яка контролюється «генеральною прокуратурою ДНР». Після завершення останньої зустрічі під егідою ОБСЄ (19-20 червня), на якій була прийнята спільна заява щодо долі журналіста Асєєва С.В., ми використали всі можливості, які у нас є, для з'ясування ситуації щодо його місцезнаходження», – цитує видання документ.

Також зазначається, що терористи звинувачують Асєєва «у здійсненні злочинів, передбачених «кримінальним кодексом ДНР», а хід слідства контролюється «генеральною прокуратурою ДНР».

Станіслав Асєєв зник 2 червня у ОРДО. Сім'я та друзі журналіста побоювалися, що він був затриманий окупаційною «владою» і йому можуть загрожувати тортури та жорстоке поводження. Відтоді достовірної інформації про його долю і місцеперебування не було.

Human Rights Watch закликає бойовиків негайно звільнити журналіста Асєєва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: