МОЗ: щодня на українських дорогах гине вісім людей

МОЗ: щодня на українських дорогах гине вісім людей

За дев’ять місяців 2018 року зафіксовано понад 108 тисяч аварій

Фото: Главком

Цьогоріч на українських дорогах загинули понад 2 260 осіб

транспортних пригод, внаслідок чого загинуло 2 266 людей.

Про це повідомив на прес-конференції «Безпека на дорогах - від стратегії до плану дій» в «Укрінформі» заступник генерального директора Центру громадського здоров'я МОЗ України Владислав Збанацький.

«За даними Патрульної поліції України, за дев’ять місяців 2018 року зафіксовано понад 108 тисяч дорожньо-транспортних пригод, тобто 396 за добу. З 17 319 ДТП з постраждалими (63 за добу), загинули 2 266 осіб — це вісім осіб за добу. Фактично щотри години один українець гине у ДТП. Травмовано 22 394 особи (82 особи за добу). Тільки за вересень загинуло 277 осіб», - зазначив Збанацький.

За його словами, міжнародні експерти наголошують, що в Україні низький рівень безпеки на дорогах.

«В Україні показники смертності та травматизму внаслідок ДТП є одними з найвищих у Європі. Моніторинг міжнародних організацій засвідчив, що рівень організації безпеки дорожнього руху в Україні є досить низьким», - сказав Збанацький.

Він також наголосив, що ДТП є однією з основних причин летальних випадків серед молоді. 

«Внаслідок ДТП щороку у світі гине понад один мільйон 300 тисяч людей, від 20 до 50 млн травмуються. Аварії на дорогах є провідною причиною смертності від травматизму людей віком від 15 до 29 років. Пішоходи, велосипедисти та мотоциклісти є уразливою категорією та становлять 50 % загиблих на дорогах», - зазначив Збанацький. 

Раніше повідомляло, що за добу 11 листопада на дорогах Київщини у ДТП загинуло троє людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: