МЗС Росії обурилося планам Хорватії допомогти Україні

МЗС Росії обурилося планам Хорватії допомогти Україні
Прапори України та Хорватії

«Змушені знову наголосити на непродуктивності і недоречності подібних кроків», - традиційно заявили у МЗС РФ

Міністерство закордонних справ Росії вважає, що плани Хорватії поділитися з Україною досвідом мирної реінтеграції окупованих територій не сприятимуть врегулюванню конфлікту на територіях Донбасу, захоплених російсько-терористичними угрупованнями.

Про заявили у департаменту інформації і преси МЗС Росії у зв'язку із заявами про активізацію діяльності робочої групи зі співробітництва з Україною при уряді Республіки Хорватія.

«Звернули увагу на заяви, що пролунали за підсумками хорватсько-українських переговорів на рівні голів урядів в Загребі,  про плани активізації діяльності створеної в жовтні 2016 року при уряді Хорватії робочої групи зі співробітництва з Україною, націленої на передачу Києву хорватського досвіду «мирної реінтеграції окупованих територій», який нібито можна застосувати до Донецька і Луганська. Змушені знову наголосити на непродуктивності і недоречності подібних кроків», - йдеться в заяві відомства.

Як вважають у російському МЗС, в Загребі однобоко подають важкі сторінки балканської кризи першої половини 1990-х рр., «тим самим підігруючи Києву».

Також, як вважають в Москві, подібна угода означає, що Хорватія «не відмовляється від намірів наростити військово-технічне співробітництво з Україною».

Замість цього, впевнені в Кремлі, Хорватія повинна вимагати від Києва «раз і назавжди припинити обстріли Донбасу, зняти транспортну і соціально-економічну блокаду регіону, відмовитися від обмежень на вільний доступ населення до інформації».

«Розраховуємо, що в діях міжнародної спільноти щодо досягнення стійкої стабілізації в Україні не залишиться місця горезвісним «подвійними стандартами». Тільки чесний, відкритий і скоординований підхід до подій там дасть реальний шанс встановлення миру, зміцненню безпеки і нормалізації життя мільйонів людей на південному сході країни», - заявляють в російському МЗС.

Нагадаємо, уряди України і Хорватії підписали план взаємодії українсько-хорватської робочої групи з питань співробітництва на 2017 рік.

Делегація України на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом перебувала з робочим візитом в Республіці Хорватія 12-13 червня.

«Главком» також повідомляв, що Верховна Рада ратифікувала угоду про економічне співробітництво з Хорватією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: