Понад 90% жителів України вважають себе українцями за національністю - опитування

Понад 90% жителів України вважають себе українцями за національністю - опитування
Українки

Найчастіше українську національну ідентичність декларують молоді люди у віці від 18 до 24 років

Кількість громадян України, які вважають себе українцями за національністю, на сьогодні становить 90,6% населення.

На це вказують дані великого соцопитування, проведеного провідними соціологічними центрами країни (КМІС, Рейтинг, СОЦІС, а також Центром імені Разумкова), повідомляє DT.ua.

Згідно з даними дослідження, росіянами за національністю вважають себе лише 6,3%, представниками інших національностей називають себе тільки 2,7% громадян.

При цьому найчастіше українську національну ідентичність декларують молоді люди у віці від 18 до 24 років. Зазначено, що кількість людей, які задекларували українську національну ідентичність, радикально збільшилася.

«Для порівняння варто навести дані про національний склад населення України, згідно з переписами населення 1989-го і 2001 рр.: українці - 72,7% і 77,8%, відповідно, росіяни - 22,1 і 17,3%, інші - 5,2% і 4,9%», - йдеться у статті.

Повідомляється, що на сьогоднішню національну структуру населення України, безперечно, вплинули анексія Криму та окупація значної частини Донбасу, регіонів із традиційно високим відсотком етнічних росіян та представників інших національних груп.

Соціологічне опитування було проведено найбільшими чотирма соціологічними центрами України в березні 2017 року. У ньому взяли участь 14 тисяч респондентів, по 500 у кожній області, а в Києві, Харківській та Одеській областях - по 1 тисячі.

Нагадаємо, згідно соцопитування, в якості основної мови повсякденного спілкування українську мову використовують 50,5% населення України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: