МЗС України: Угорщина діє так, немов Закарпаття - її територія

МЗС України: Угорщина діє так, немов Закарпаття - її територія

Безкарність Будапешта призведе до непередбачуваних наслідків, - заступник міністра

Угорщина почала діяти так, немов Закарпаття - її територія, заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, пише DT.UA.

Боднар наголосив, що йдеться не тільки про видачу паспортів або запровадження посади «урядового вповноваженого, відповідального за розвиток Закарпатської області».

«Якщо Україна не реагуватиме на такі дії Будапешта, то ця безкарність призведе до непередбачуваних наслідків. Наша мета - показати, що на регіон поширюється український суверенітет, який ми захищатимемо», - наголосив заступник міністра.

Нагадаємо, у минулі тижні між Будапештом та Києвом розгорівся «паспортний скандал». Причиною стало приховане відео із угорського консульства у Береговому, на якому громадянам України надавали угорське громадянство та закликали приховувати цей факт від української влади.

У четвер МЗС України повідомило посла Угорщини в Україні Ерно Кешкеня, що одного з консулів Угорщини у місті Берегове оголошено персоною нон грата. У відповідь на це рішення Будапешт висилає першого секретаря українського посольства в Угорщині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: