Поранених українських моряків перевели у СІЗО «Лефортово» - активістка

Поранених українських моряків перевели у СІЗО «Лефортово» - активістка
Слідчий ізолятор «Лефортово» у Москві

Інформацію про переведення поранених військовополонених моряків адвокати зможуть підтвердити або спростувати у понеділок

Російська активістка Вікторія Івлєва заявила, що поранених українських моряків перевели в СІЗО «Лефортово», оскільки під час запису в електронну чергу на передачу посилок у «Матросскую тишину» з'явився напис «Не знайдений одержувач».

Про це Івлєва написала у Facebook.

«Троє поранених моряків - Андрій Ейдер, Андрій Артеменко і Василь Сорока - вчора чи сьогодні були переведені з «Матросской тишины» в «Лефортово». Виявили ми це зовсім випадково, намагаючись записатися в електронну чергу на передачі. Записатися не вдалося, причина - не знайдено отримувача», - зазначила Івлєва.

Вона висловила сподівання, що «моряки хоч якось підлікувалися».

Натомість адвокат Микола Полозов додав, що інформацію про переведення поранених військовополонених українських моряків Андрія Артеменка, Андрія Ейдера і Василя Сороки з медсанчастини СІЗО «Матросская тишина»  у СІЗО «Лефортово» адвокати команди зможуть підтвердити або спростувати завтра, коли ізолятори знову почнуть працювати для відвідування адвокатами».

Нагадаємо, ФСБ Росії у п'ятницю повідомила адвокатів двох поранених українських моряків та представника СБУ, що вони направили документ про переведення трьох українців з медчастини СІЗО «Матросская тишина» у СІЗО «Лефортово».

Раніше цього тижня омбудсмен Людмила Денісова повідомляла, що поранених Андрія Артеменко та Андрія Ейдера готують до перевезення з медичного блоку СІЗО «Матросская тишина» до СІЗО «Лефортово».

Нагадаємо, 23 січня батько українського військовополоненого моряка Василя Сороки Віктор Сорока заявив, що у Росії військовополоненим українським морякам не надали кваліфікованої медичної допомоги

До слова, родичі українських моряків досі не отримали дозволу від РФ на побачення з полоненими.

Лефортовський суд Москви 16 січня на три місяці продовжив арешт останнім чотирьом українським морякам, затриманим Росією в районі Керченської протоки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: