Новинський, Мураєв та політики з минулого. Хто йде в колоні «Безсмертного полку» по Києву

Новинський, Мураєв та політики з минулого. Хто йде в колоні «Безсмертного полку» по Києву

На аналог російської акції прийшли кілька нардепів з Опоблоку та позафракційних

На акцію «Ніхто не забутий, ніщо не забуте», яка є аналогом російського «Безсмертного полку», прийшли народні депутати Євген Мураєв, Вадим Новинський, Юрій Бойко, Нестор Шуфрич, народні депутати з «Опозиційного блоку» Олександр Долженков, Василь Німченко, екс-регіонал Василь Горбаль.

Крім того, на акцію прийшли екс-нардеп від Компартії Адам Мартинюк та член КПУ Георгій Крючков.

Як повідомлялось, на День Перемоги у Києві заплановано одразу чотири масові ходи. Наймасовішу ходу, за даними КМДА, наразі планує ГО «Інститут правової політики» Олени Бережної, матері загиблої екс-парламентарки Ірини Бережної, під назвою «Ніхто не забутий, ніщо не забуто», що є українським аналогом російської акції «Бессмертный полк». Заявлена кількість учасників у ній – 180 тисяч осіб.

Втім, перед початком акції «Безсмертний полк» була затримана мати загиблої екс-нардепа «Партії регіонів» Олена Бережна. Жінка намагалася пройти на периметр проведення маршу в футболці в кольорах георгіївської стрічки. Як відомо, законодавство України прирівнює її до символіки тоталітарних режимів. Публічна демонстрація таких знаків передбачає адміністративну відповідальність.

Після перепалки і відмови припинити правопорушення Бережна була затримана поліцейськими. 

Нагадаємо, у Києві 9 травня правопорядок будуть забезпечувати близько 2 тис. правоохоронців, вони працюватимуть у посиленому режимі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: