На Буковині підприємиця вигнала зі свого магазину поліцейських, які прийшли з перевіркою (відео)

На Буковині підприємиця вигнала зі свого магазину поліцейських, які прийшли з перевіркою (відео)
Жінка попросила поліціянтів покинути приміщення її магазину
Скріншот фото: відео Angela Gurina

«До своїх матерів йдіть і говоріть їм, що вони не мають права працювати та годувати свої сім’ї», – підприємиця

У Чернівцях приватна підприємиця Анжела Гуріна змусила співробітників поліції покинути магазин, у який вони прийшли із перевіркою. Відповідні відеозаписи жінка опублікувала на своїй сторінці у Facebook.

На відео видно, що двоє осіб у поліцейській формі увійшли до магазину з одягом у Чернівцях. Правоохоронці повідомили авторці відео, що «зафіксували порушення».

Жінка попросила своїх гостей продемонструвати їй посвідчення, які підтверджують, що вони – співробітники поліції. Підприємиця виявила невідповідність на посвідченні одного з правоохоронців: зокрема, на його посвідченні був напис «Поліція», проте не було напису «Посвідчення».

«Ви знаєте, що воно не відповідає стандарту? Ви це чули? Тобто, це не є посвідчення», – сказала Гуріна. Проте поліцейський намагався перевести тему: «Ми не на рахунок цього говоримо».

Пані Анжела поцікавилась у правоохоронців, на підставі чого вони прийшли до неї. «Ви розумієте, що не маєте права заходити на приватну територію?», – поцікавилась жінка. На це співробітник поліції відповів, що підприємиця не має права працювати.

«Ви знаєте Конституцію? Стаття 42 і 43 говорять про те, що я маю право працювати. Ви оскаржуєте це? У мене є право працювати», – відповіла жінка, намагаючись дізнатися, що саме вона порушує.

Водночас жінка поскаржилась на те, що правоохоронці «тихо говорять і очі ховають»: «До своїх матерів краще йдіть і говоріть їм, що вони не мають права працювати та годувати свої сім’ї», – сказала пані Гуріна.

Згодом інший правоохоронець намагався пояснити жінці, що в умовах «червоної» зони заборонена торгівля в непродовольчих магазинах. Проте підприємиця продовжувала стверджувати, що це є порушенням її конституційних прав.

Зрештою, жінка попросила поліціянтів покинути приміщення її магазину. «Я зараз викликаю слідчо-оперативну… Бо ви мені заважаєте працювати. Я вам підніму всі суди, щоби ви знали… І Клічука, й Осачука…", — сказала А. Гуріна, після чого правоохоронці таки покинули її магазин.

Нагадаємо, в Запоріжжі стосовно близько 20 протестувальників проти посилення карантину розпочато кримінальне провадження за статтею про опір співробітникам поліції.

В Україні зафіксовано 19 419 нових випадків коронавірусної хвороби Covid-19. Станом на 7 квітня в «червоній» зоні карантину перебувають Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька і Чернігівська області.

Кількість шпиталізацій в Чернівецькій області зашкалює. Директорка Чернівецької міської лікарні №4 Галина Шпак в інтерв’ю «Главкому» розповіла, що Буковина – в епіцентрі небезпеки.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: