На Донбасі з початку доби ворог кілька разів застосовував заборонену Мінськом зброю

На Донбасі з початку доби ворог кілька разів застосовував заборонену Мінськом зброю

У Міноборони розповіли подробиці вчорашніх обстрілів на Донбасі

У Міністерстві оборони розповіли подробиці обстрілів в районі ООС минулої доби. Про це на брифінгу розповів полковник Максим Праута з прес-центру Міністерства оборони України.

«Активність противника була досить високою. За добу з боку ворога зафіксовано 19 обстрілів наших оборонних позицій, у тому числі з озброєння заборонених мінськими домовленостями калібрів», - сказав він.

На луганському напрямку російсько-окупаційні війська порушили режим перемир'я 10 разів. Тричі, у вечірній час, противник вів вогонь по позиціях поблизу Луганського. Окрім гранатометів різних типів, кулеметів та стрілецької зброї окупанти застосовували міномети 120-го та 82-го калібрів, а також озброєння БМП. Також міномети бойовики використали біля Троїцького, а бойові машини піхоти — неподалік Кримського.

З піхотного озброєння ворог обстрілював наші позиції поблизу Кримського та Вільного, з протитанкового ракетного комплексу — біля Комишувахи, а у бік населеного пункту Шуми вів вогонь зі станкового протитанкового гранатомету з напрямку окупованої Горлівки.

На донецькому напрямку бойовик 9 разів обстріляли українські позиції. Під Павлополем та Гнутовим російсько-окупаційні війська стріляли з мінометів калібру 82 мм.

«Зазначу, що під Гнутовим противник активно використовував гранатомети різних типів і кулемети великого калібру, а під Павлополем застосував як піхотне озброєння, так і БМП. Переважно з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї були двічі обстріляні опорні пункти підрозділів Об'єднаних сил біля Водяного та по одному разу — неподалік Новотроїцького, Широкиного та Мар'їнки», - зазначив Праута.

Загалом російсько-окупаційні війська 7 разів використовували заборонені мінськими домовленостями міномети калібрів 120 та 82 мм, випустивши 34 міни. «В ході бойових дій двоє наших військових зазнали поранень», - підкреслив речник Міноборони.

Від початку цієї доби, станом на 9:00, зафіксовано 4 ворожі вогневі провокації, усі на донецькому напрямку. «Вночі тривалі обстріли з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї відбулися неподалік Широкиного, а під ранок — біля Водяного. Не втрималися окупанти і від застосування заборонених мінометів 82-го калібру, випустивши 5 мін по захисниках Гнутового», - відзначив Праута.

За його даними, втрат серед українських військовослужбовців від початку поточної доби немає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: