На Донеччині затримали екс-командира розвідувальної роти бойовиків «ДНР»

На Донеччині затримали екс-командира розвідувальної роти бойовиків «ДНР»
Пособник терористів

46-річний чоловік три місяці «працював» на терористів

Правоохоронці затримали 46-річного чоловіка, який три місяці «працював» на бойовиків «ДНР», після чого повернувся додому.

Про це повідомляє прес-служба Волноваського відділу поліції.

Екс-бойовик розповів, що працював на бойовиків через гроші. Він добровільно подав документи, а наступного дня його відвезли на територію аеропорту, де точилися бої.

Новобранець визвався очолити розвідувальну роту, бо мав необхідні військові навички. Отримавши звання єфрейтор, він зібрав роту з 11 чоловіків. Всім видали екіпірування, автоматичну зброю, а командиру пістолет «Макарова».

«Наступного дня приїхав «головний», його представили як Моторола. Ватажок бойовиків поставив завдання для усіх підрозділів, в тому числі для представників розвідки. В наші обов’язки входило стеження за пересуванням техніки українських військових та за місцезнаходженням «живої сили», - розповів затриманий.

Зазначається, що отриману інформацію передавали безпосередньо помічнику Мотороли. Кожного місяця платили зарплатню не більше 4 тис. грн.

«На початку січня 2015 року командир вже «дослужився» до звання сержант, але почав планувати покинути лави бойовиків. Крапкою став випадок, коли він знайшов під руйнуваннями шістьох молодих хлопців – українських захисників. Чоловік розповідає, що більше не міг бачити страждання та людські втрати, тому написав рапорт на відпустку та втік», - повідомляють у прес-службі.

Колишньому бойовику загрожує кримінальна відповідальність згідно за ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України.

До слова, у так званому вузі «ДНР» читають лекції пранкери Вован і Лексус.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: