На Донеччині зменшилась кількість порушень перемир'я – ОБСЄ

На Донеччині зменшилась кількість порушень перемир'я – ОБСЄ

Неподалік від Старогнатівки місія вперше зафіксувала протитанкові міни

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі (СММ ОБСЄ) за добу зафіксували зменшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області.

Про це йдеться в звіті місії за 3 квітня.

«СММ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та аналогічний рівень таких порушень у Луганській області порівняно з попереднім звітним періодом», - йдеться у звіті. 

У Донецькій області місія зафіксувала 40 вибухів. СММ зафіксувала порушення режиму припинення вогню за межами дільниці розведення в районі Станиці Луганської. 

«У Луганській області місія констатувала аналогічний рівень порушень режиму припинення вогню (зокрема два вибухи), що й за попередній звітний період, коли були зафіксовані три вибухи», - йдеться в звіті. 

Неподалік від Старогнатівки СММ вперше зафіксувала протитанкові міни, а також озброєння, розміщене в порушення ліній відведення біля Анадоля. 

«СММ продовжувала сприяти забезпеченню доступу та проїзду працівників до і від Донецької фільтрувальної станції, а також проведення ремонтних робіт на Петровській водонасосній станції поблизу Артема і на водопроводі біля Зайцевого», - відзначають спостерігачі.

Нагадаємо, в період з 30 березня по 2 квітня з боку російських окупаційних військ на Донбасі зафіксовано 101 обстріл, 93 з яких – прицільні. Загалом «великоднє перемир'я» тривало лише 10 хвилин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: