На «Інтері» розповіли, як монтувалося оприлюднене відео з камер спостереження

На «Інтері» розповіли, як монтувалося оприлюднене відео з камер спостереження

З 36 камер працювали 24, інші писали темне поле з тайм-кодом

Директор компанії «Національні інформаційні системи» (підрозділ «Інтера», що відповідає за інформаційний продукт – ред.)  Олександр Пилипець розповів про те, як створювалося та монтувалося раніше оприлюднене відео з камер спостереження, на яких зафіксовано момент підпалу офісу телеканалу «Інтер».

«Учора ми знайшли жорсткі диски серверів. Ми не приступали до прибирання у зв'язку з тим, що нам було наказано слідчими нічого не чіпати, тому що буде експертиза. Тому ми навіть оцінку майна не могли проводити. Була створена комісія, запросили мене, були знайдені цікаві речі, хлопці відразу увімкнули камери, це все фіксувалося на відео. Ми не знали, що там є», - зазначив він.

Потім, за його словами, було переглянуто великий обсяг інформації. З 36 камер працювали 24, інші писали темне поле з тайм-кодом. «Не знаю, чи вивели камери з роботи, чи це сервери. Ми дійсно там монтували, тому що у прямому ефірі не можемо показувати годину відео з різних камер. Ми робили все хронологічно, щоб було видно, коли прийшли нападники та що робили», - сказав Пилипець у ході засідання комітету Верховної Ради України з питань свободи слова.

Як повідомлялося, у Києві горіла будівля телеканалу «Інтер» за адресою вул. Щусева, 26. Безлад під будівлею «Інтера» починався як мирний мітинг ветеранів АТО. У поліції повідомили, що група осіб, приблизно 20 людей, прийшли до будівлі, встановили туристичні палатки та принесли шини. Згодом шини підпалили та кинули у будівлю, за попередньою інформацією, «коктейль Молотова». В результаті пожежі в будівлі телеканалу «Інтер» є постраждалі, пошкоджена телестудія.

Нацполіція повідомила про шістьох затриманих під будівлею «Інтера» у Києві, їх та доправлено до відділків поліції, де буде перевірятися їх причетність до інциденту.

За даними поліції, пікет з підпалом шин та напад на будівлю скоїла група людей – приблизно 20 осіб. За фактом пожежі у приміщенні телеканалу відкрито провадження за двома статтями – 296 «Хуліганство» та 194 – «Умисне знищення або пошкодження майна».

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що особи, які організували пікет біля будівлі, де розташований офіс компанії «Національні інформаційні системи» телеканалу «Інтер», раніше служили у 30-й бригаді Збройних сил України.

Правоохоронці повідомили, що керівництво «Інтера» відмовлялось надати МВС відео з камер спостереження. Сьогодні коментарі «Главкому» народний депутат «Народного фронту» Антон Геращенко розповів, що сервери, на яких знаходився відеонагляд будівлі телеканалу «Інтер», виявилися пошкодженими. Однак через день відео з камер спостереження було оприлюдненотелеканалом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: