На Львівщині СБУ зупинила виготовлення контрафактного алкоголю

На Львівщині СБУ зупинила виготовлення контрафактного алкоголю

Зловмисники щодоби реалізовували на території регіону до півтисячі літрів підробленого алкоголю

Співробітники Управління СБ України у Львівській області спільно з державною фіскальною службою припинили діяльність міжрегіональної організованої групи, яка налагодила розгалужену мережу з виготовлення та реалізації фальсифікованого алкоголю.

Правоохоронці встановили, що ділки щодоби реалізовували на території регіону до півтисячі літрів підробленого алкоголю. Місячний дохід від незаконної діяльності становив приблизно півтора мільйона гривень.

Оперативники спецслужби задокументували, що до угруповання, організатором якого був мешканець Львівщини, входило четверо осіб. Виробничі потужності з нелегального виготовлення алкоголю під марками відомих українських брендів зловмисники обладнали на території приватного помешкання у Жидачівському районі області.

Під час низки санкціонованих обшуків у помешканнях, торговельних точках та підпільному цеху правоохоронці вилучили обладнання та устаткування для виготовлення фальсифікату та чорнову бухгалтерію ділків.

У зловмисників виявлено понад тонну спирту, більш ніж сімсот ящиків фальсифікованої горілки загальною вартістю чверть мільйона гривень, а також дванадцять тисяч акцизних марок з ознаками підробки, 8,3 тисячі доларів США, 500 євро та 25 тисяч гривень.

Операція проводилась під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому  за статтями 199 та 204 Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: