На Прикарпатті учасники АТО знайшли 2,5 млн євро на реабілітаційний центр

На Прикарпатті учасники АТО знайшли 2,5 млн євро на реабілітаційний центр

Діяльність реабілітаційного центру фінансуватиметься за рахунок благодійних фондів, а також обласного та державного бюджетів

На Прикарпатті учасники АТО знайшли 2,5 млн євро на будівництво всеукраїнського реабілітаційного центру

В Івано-Франківську відбулося спільне засідання постійних комісій обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики та з питань захисту прав учасників і ветеранів антитерористичної операції на Сході України та їх сімей, повідомляє місцеве видання WestNews.

Зокрема, під час засідання розглянули питання про звернення громадської організації «Івано-Франківське обласне об’єднання воїнів та інвалідів АТО» щодо вилучення з переліку об’єктів незавершеного будівництва, які підлягають приватизації, перепрофілювання лікувально-оздоровчого центру під ендокринологічний санаторій (с. Тарасівка Тлумацького району).

Там планують створити всеукраїнських реабілітаційний центр. Діяльність даного центру фінансуватиметься за рахунок благодійних фондів, а також обласного та державного бюджетів.

«Ми просимо вас підтримати наше звернення. Всі ми говоримо – потрібен реабілітаційний центр. Та вісімдесят відсотків – це готові чотири будівлі. Ми працюємо над цим питанням вже півтора роки. Ми знайшли вже, як громадська організація, 2,5 млн. євро. Суть в тому, що немає процедури вилучення з фонду держмайна. Нам головне зараз виключити з продажу. Коли це станеться, туди будуть залучатися кошти. Якби в нас не вийшло, держава зможе це продати. Нам потрібний рік, щоб ми це все реалізували», – розповів Парцей Роман – голова громадської організації «Івано-Франківське обласне об’єднання воїнів та інвалідів АТО».

«Ми впираємося в то саме, що було, тобто обласна рада скаже, що ми не потягнемо, ми не зможемо. Тоді навіщо всі старання пана Романа, який домовився із міжнародними партнерами. Реально, реабілітаційний центр мала би брати на себе обласна рада, а не районна або територіальна громада», – зазначив Голова Асоціації футболу учасників АТО Івано-Франківської області Андрій Долик.

За його словами, міжнародні інвестори готові надавати допомогу, але вони не розуміють, коли треба направити цю допомогу, а найголовніше – потрібно призупинити продаж даного об’єкту.

Відтак, комісія прийняла рішення звернутися до фонду Держмайна із даним проханням.

Нагадаємо, на Тернопільщині в санаторії привласнили гроші на реабілітацію бійців.

Співробітники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України спільно з прокуратурою викрили механізм привласнення бюджетних коштів, виділених на психологічну реабілітацію учасників бойових дій.

Оперативники СБ України встановили, що директор санаторного комплексу на Тернопільщині привласнила бюджетні кошти у великих розмірах, виділені медичній установі в рамках реалізації бюджетної програми.

За рахунок цієї суми пройти курс психологічної реабілітації мали майже сто учасників бойових дій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: