На світовому ринку нафти панує песимізм, - ЗМІ

На світовому ринку нафти панує песимізм, - ЗМІ
Аналітики очікують, що ціна на нафту повернеться до рівня 65-70 доларів за барель

Ціни падають на фоні негативних очікувань щодо торгових протиріч між США і КНР

В рамках торгів в понеділок ціна на нафту марки Brent зменшилася на 1,7% до 60,67 долара за барель. Водночас ціна російської нафти Urals опустилася нижче 59,6 долара за барель. Про це повідомляє російське видання «Коммерсантъ».

До цього ціна на нафту зростала на фоні домовленості країн угоди ОПЕК+ про зменшення видобування нафти на 1,2 млн барелів на добу. Дана домовленість допомогла збільшити ціна на нафту 7 грудня до найбільшого із 22 листопада показника – до 63,6 долара за барель.

Проте аналітики вважають, що країни угоди ОПЕК+ повністю не реалізували очікування ринку щодо зменшення видобування. Трейдери очікували рішення про скорочення видобування на 1,5 млн барелів нафти на добі. Така невідповідність очікуванням і привела до того, що угоди виявилося недостатньо для збалансування цін. 

Проте не лише такі тенденції негативно впливають на ціну нафти. Додаткового песимізму надають і туманні перспективи щодо врегулювання торговельних протиріч між США і КНР. Торговий представник США Роберт Лайтхайзер заявив на вихідних про те, що всі протиріччя мають бути врегульованими до 1 березня 2019 року. В іншому випадку Вашингтон погрожує Пекіну новими митами. Такі перспективи викликали падіння котирувань бірж світу. Це в свою чергу ставить під питання необхідний рівень економічної активності в 2019 році, що генеруватиме необхідний попит на нафту.

Аналітики очікують, що ціна на нафту повернеться до рівня 65-70 доларів за барель після реалізації повної мірою угоди ОПЕК+ в першій половині 2019 року. Окрім того в цей же період очікується, що 8 ключових імпортерів іранської нафти більше не отримають відстрочок від США для зменшення об’ємів закупівель, як це сталося в листопаді 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: