На Закарпатті суд оштрафував кафе на 250 тисяч за пісні Шакіри, Ріанни та Лопес

На Закарпатті суд оштрафував кафе на 250 тисяч за пісні Шакіри, Ріанни та Лопес

Відповідач не надав доказів правомірності використання зафіксованих музичних творів

Господарський суд Закарпатської області задовольнив позов про стягнення 242 тисяч гривень компенсації за порушення майнових авторських прав у кафе в місті Мукачево через програвання пісень Шакіри, Дженніфер Лопес та Ріанни.

Про це йдеться у рішенні Господарського суду Закарпатської області.

Позов було подано Організацією колективного управління авторськими та суміжними правами (ОКУАСП, партнерська організація УЛАСП) в інтересах приватного підприємства «Світова музика».

Підставою для подання позову стало проведення контрольного прослуховування у приміщенні кафе в липні 2016 року. Тоді представником ОКУАСП було зафіксовано використання у закладі пісень «Papi» у виконанні Дженніфер Лопес, «If It Ain't Love» у виконанні Джейсона Деруло та «Can't Remember To Forget You» у виконанні Шакіри та Ріанни.

В ході розгляду справи відповідач, не надав доказів правомірності використання зафіксованих музичних творів. Тому суд констатував, що використання музичних творів у закладі відбувалося без дозволу відповідного правовласника та без сплати авторської винагороди.

Cуд задовольнив вимогу позивача стягнути компенсацію у розмірі 42 мінімальні заробітні плати (80 682 грн.) за кожне порушення, загалом -242 046 грн. При цьому в матеріалах справи зазначається, що коефіцієнт 42, застосований позивачем, знаходиться в нижній частині шкали допустимої компенсації (від 10 до 50 000 мінімальних заробітних плат, пункт «г» частини другої статті 52 Закону України «Про авторське право і суміжні права»).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: