На Житомирщині поліція почала проводити рейди, щоб завадити нелегальному видобутку бурштину

На Житомирщині поліція почала проводити рейди, щоб завадити нелегальному видобутку бурштину

Поліцейські вилучили мотопомпу, пожежні рукави та інше обладнання, що застосовувалось копачами бурштину

У перший же день роботи моніторингової групи поліцейські виявили нелегалів у лісовому масиві неподалік с. Обища

На Житомирщині 3 вересня створена спеціальна моніторингова група поліції з протидії нелегальному видобутку бурштину у північних районах області.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Наказом по ГУНП створено спеціальну моніторингову групу, до її складу увійшли працівники кількох підрозділів апарату, у тому числі інспекції з особового складу УКЗ. Їх завдання визначити ефективність наших заходів із протидії нелегальним бурштиношукачам та водночас посилити уже залучені до цієї роботи сили», - заявив т.в.о. начальника ГУНП в області Сергій Крупєй.

У перший же день роботи моніторингової групи поліцейські виявили нелегалів у лісовому масиві неподалік с. Обища.

«Поліцейські застали посеред галявини чотирьох чоловіків, усі жителі с. Обища від 28 до 24 років, які розмивали грунт у пошуках бурштину. Під час документування усіх обставин події копачі намагалися приховати сліди своєї протиправної діяльності, скинувши мотопомпу в канаву з водою», - повідомили в поліції.

Поліцейські вилучили мотопомпу, пожежні рукави та інше обладнання, що застосовувалось копачами. На місце прибула слідчо-оперативна група Олевського відділення поліції.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність від штрафу до 3-річного позбавлення волі.

«Наша моніторингова група працюватиме постійно і щодня за іншим маршрутом. Ми плануємо охопити усі місця можливого видобутку на території північних районів Житомирщини», - розповів керівник рейдувальників.

До слова, генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення прокурора Житомирської області.

В ГПУ нагадали, що перебуваючи на Житомирщині, президент Володимир Зеленський наголошував на неналежній роботі органів прокуратури регіону, зокрема в питаннях протидії нелегальному видобутку бурштину.

Нагадаємо, у Житомирській області п'ятьом людям повідомлено про підозру в незаконному видобутку бурштину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: