НАБУ: справа Охендовського має достатньо доказів для передачі до суду

НАБУ: справа Охендовського має достатньо доказів для передачі до суду
Голова ЦВК Михайло Охендовський

Крім Охендовського, будуть й інші підозрювані у справі «чорної бухгалтерії», запевняє очільник НАБУ

Детективи Національного антикорупційного бюро вважають, що справа щодо голови ЦВК Михайла Охендовського має достатньо доказів для передачі її до суду.

Про це в ефірі «5 каналу» заявив директор НАБУ Артем Ситник.

«На думку детективів антикорупційного бюро, на мою думку, справа щодо Центральної виборчої комісії має достатньо доказів для передачі справи до суду для розгляду по суті. Але було прийнято інше рішення: було зупинено провадження до отримання відповіді на запит про міжнародну правову допомогу. Сподіваюся, що після отримання цієї відповіді буде рішення остаточно прийняте», – сказав він.

Крім Охендовського, будуть й інші підозрювані у справі «чорної бухгалтерії», додав очільник НАБУ.

«Ніхто не знає дійсних обсягів так званої «чорної бухгалтерії». Тобто в нас є певні документи, які були передані генералом СБУ Трєпаком: чи це там десята, чи сота частина цих чорнових записів, ми цього не знаємо... основна частина цих фактів розслідується в управління Горбатюка, і тому було прийнято рішення про об'єднання цих розслідувань. Тому, я думаю, що низка підозрюваних будуть реалізовані в цьому провадженні», – пояснив Ситник.

Як повідомлялось, на переконання детективів НАБУ, ними доведено власноручне отримання Охендовським у офісі Партії регіонів щонайменш 16 тисяч доларів, про одержання яких він, згідно висновків проведених ними почеркознавчих експертиз, особисто розписався у «чорній бухгалтерії».

Зі свого боку голова ЦВК запевняє, що доведе свою невинуватість і не тікатиме з України. 

У середині червня заступник керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в коментарі «Главкому» розповів, чому насправді призупинено розслідування справи Охендовського.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: