НАБУ взялось за начальницю міграційної служби у Києві, яка хитро сховала свою землю і нерухомість

НАБУ взялось за начальницю міграційної служби у Києві, яка хитро сховала свою землю і нерухомість
Тетяна Біляк

Син посадовця при нульових доходах у 2015 році став власником будинку в столиці за ціною 2,6 млн грн

Національне антикорупційне бюро України підозрює начальника Головного управління Державної міграційної служби в  Києві Тетяну Біляк у декларуванні недостовірної інформації (ст. 366-1 КК України).

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвали Солом'янського районного суду Києва від 12 квітня.

Детективи НАБУ у рамках кримінального провадження від 16 лютого цього року проаналізували е-декларації Біляк за 2015-2017 роки. За їхніми даними, головний міграційник Києва не задекларувала три земельні ділянки 0,1 га, 0,0732 га і 0,15 га, які належать сину Василю і доньці Наталії.

Крім цього, в декларації за 2015 рік відсутня інформація про квартиру площею 122,7 кв. м, яка є власністю чоловіка Василя Біляка. Як з’ясував «Главком», це трикімнатна квартира у Києві на бульварі Перова, 10а. Нерухомість придбана ще у лютому 2014 році. При цьому, вже в е-деклараціях за 2016 і 2017 роки міграційник перестала відображати будь-яку інформацію про свого чоловіка.

Сама ж Тетяна Біляк приховала в електронних деклараціях наявність у неї автомобіля Skoda Fabia, 2002 року випуску, який з 8 лютого 2017 року був перереєстрований на нового власника підставі договору купівлі-продажу. Також посадовець не вказала автомобіль Lexus RX 330, 2005 року випуску, на який їй оформили довіреність до серпня 2028 року.

Ще антикорупційний орган перевіряє набуття у власність сином начальника міграційної служби Василем Біляком житлового будинку площею 385,60 у Києві загальною вартістю 2,6 млн грн. За даними податкової служби, хлопець в 2015 році отримав від члена сім'ї першого рівня споріднення подарунок вартістю 3,47 млн грн.

Суд задовольнив клопотання детективів НАБУ на вилучення оригіналів документів, у тому числі договір дарування Біляку, що знаходяться у володінні приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Євгенії Якушевої.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: