Нацбанк наступного року розпочне переговори про нову програму з МВФ

Нацбанк наступного року розпочне переговори про нову програму з МВФ

В НБУ зазначили, що Україна повинна рефінансувати понад $20 млрд валютних боргів протягом 2018-2020 років

Національний банк України вважає за доцільне почати переговори про нову програму з Міжнародним валютним фондом наступного року у зв'язку із завершенням поточної програми.

Про це заявив директор департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук на брифінгу.

«Наступного року буде доцільно почати переговори щодо запуску нової програми, оскільки діюча програма закінчується на початку 2019 року, і для нас критично важливо продовжувати співпрацю з МВФ і надалі», - сказав Ваврищук.

За його словами, Україна має рефінансувати понад $20 млрд валютних боргів упродовж 2018-2020 років, що без активної співпраці з міжнародними фінансовими організаціями буде проблематично.

Раніше в НБУ повідомили, що тривала затримка одержання чергового траншу в рамках програми з Міжнародним валютним фондом загрожує фінансовій стабільності в Україні.

Як відомо, МВФ у березні 2015 року схвалив чотирирічну програму кредитування економіки України EFF на $17,5 млрд. У рамках цієї програми наша країна отримала від Фонду чотири кредитних транші на загальну суму $8,7 млрд.

14 грудня заступник голови департаменту комунікацій МВФ Вільям Мюррей на брифінгу у Вашингтоні заявив, що Міжнародний валютний фонд поки що не запланував місію в Україну для перегляду програми співпраці й подальшого виділення кредитного траншу, оскільки не всі умови завершення перегляду виконані українською стороною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: