Нардеп «Народного фронту» розкритикував пропозиції Авакова щодо виборів на Донеччині

Нардеп «Народного фронту» розкритикував пропозиції Авакова щодо виборів на Донеччині
Дмитро Тимчук

Тимчук нагадав, що більша части населення на Донбасі налаштована антиукраїнськи

Народний депутат «Народного фронту», член комітету з питань нацбезпеки, лідер групи «Інформаційний спротив», воєнний експерт Дмитро Тимчук піддав сумніву правильність пропозиції міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо проведення виборів на Донбасі.

«Він пропонує одразу проводити вибори. Заведемо туди українську владу, а далі  вже хай працюють органи юстиції та правоохоронці, а чим займається населення – то його проблеми. Я вважаю, це спірно», - зазначив він інтерв’ю «Главкому».

Тимчук підкреслив: впродовж чотирьох років ці території були повністю вирвані з українського інформаційного простору, бомбувалися російськими пропагандистськими ЗМІ… «Тобто більша части населення є антиукраїнськи налаштована – там справді щиро вірять, що тут «їдять російськомовних немовлят» і таке інше. Якщо у цій ситуації ми вчинимо так, як пропонує Аваков, я не знаю, як там працюватимуть наші чиновники, вони будуть свої серед чужих, і їм самим потрібна буде охорона», - сказав нардеп.

Тимчук також додав: інше питання – в якому статусі будуть ці території після виборів?

«Якщо в такому ж, як всі інші регіони України, то неважко уявити, як вчорашні бойовики, яких амністували, які мають зброю, залишаться з собою сам на сам. У нас і зараз величезна проблема зі зброєю та боєприпасами із зони АТО, якими ця територія нашпигована, криміногенна ситуація і так дуже нехороша. Що буде, коли ці екс-бойовики роз’їдуться по країні – страшно уявити», - резюмував експерт.

Детальніше читайте в інтерв’ю Дмитра Тимчука «Главкому»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: